Mars, Kellogg's en General Mills gaan op al hun producten waarin GMO-grondstoffen zijn verwerkt, vermelden dat zulks het geval is.

Aanvankelijk probeerden Amerikaanse levensmiddelenproducenten te voorkomen dat ze op hun producten 'bevat GMO's' moesten zetten. Na het blokkeren van de zogenaamde 'Dark Act' in de Amerikaanse Senaat, kon de staat Vermont wettelijk verplichte labelling van GMO's eisen.

De 'Dark Act' zou vanuit de centrale overheid specifieke wetgeving in de staten van de VS hebben verboden. Nu dit verbod is voorkomen, hebben Mars, Kellogg's en General Mills besloten dat het goedkoper is om op al hun verpakkingen de vermelding te plaatsen. Het maken van een verpakking voor alleen de staat Vermont immers veel duurder zijn.

Te verwachten valt dat andere fabrikanten zullen volgen nu deze schapen over de dam zijn. Met de besluiten van Mars, Kellog's en General Mills komt een einde aan een lange strijd in de VS om GMO-labelling verplicht te stellen en het protest van de levensmiddelenindustrie daartegen.
SustainablePulse - Page Not Found - Sustainable Pulse
Reageer
  • Deel
Druk af