Voor het eerst heeft Amazon inzicht gegeven in hoe het staat met zijn premium-abonneeservice Prime. Alleen al in de derde week van december kon de online retailer 3 miljoen Prime-abonnees in de boeken bij schrijven.
Leden met een Amazon Prime-abonnement betalen in de VS $99 per jaar. Ze kunnen zonder bezorgkosten bestellen en krijgen onbeperkt toegang tot een steeds groter aanbod aan digitale diensten zoals ebooks en gestreamde muziek en films. Ook laat Amazon zijn Prime-abonnees als eerste profiteren van nieuwe services zoals restaurant-bezorging, de 'snelbestel'-knop of aflevering in je kofferbak.

Tot op heden heeft Amazon nog nooit bekend gemaakt hoeveel Prime-leden er zijn en het alleen maar over 'tientallen miljoenen' gehad. Naar schatting van consultant Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) waren dat er eind september in de VS 47 miljoen. Zij geven gemiddeld twee keer zoveel uit aan online aankopen bij Amazon dan niet-abonnees, aldus Les Echos.

De onthulling van de 3-miljoen-nieuwe-leden-in-één-week ging vergezeld van de onthulling dat Amazon aan zijn Prime-leden tijdens de feestdagen 200 miljoen artikelen meer geleverd had dan vorig jaar, en dat de Prime-abonnees twee keer zoveel uren Prime Video gekeken hebben als in 2014. Amazon strikte onlangs Jeremy Clarkson voor dit kanaal en is van plan zelf films te gaan produceren. Ook is het volgens topman Jeff Bezos niet uitgesloten dat Amazon in de toekomst sport (football) zal gaan uitzenden.
Echos - Amazon a gagné plus de trois millions d?abonnés Prime avant Noël
Reageer
  • Deel
Druk af