Discounter Aldi maakte maandag zijn Dierenwelzijnsbeleid openbaar. De prijsvechter wil dat op termijn alle producten van dierlijke oorsprong minstens 1 ster van het 'Beter Leven'-keurmerk dragen, meldt het FD. Bij de verduurzaming van producten van dierlijke oorsprong stelt het supermarktbedrijf naar eigen zeggen "de gezondheid en het welzijn van de dieren centraal".

Het Dierenwelzijnsbeleid van Aldi richt zich op vijf aandachtsgebieden: assortimentsopbouw, transparantie en traceerbaarheid, controles en audits, actieve bijdrage aan dierenwelzijn en een proactieve dialoog. De uitbreiding van producten met Beter Leven kenmerk geldt voor vers vlees, vleeswaren, diepvriesvlees, droge worst, vleesconserven en samengestelde producten. De Dierenbescherming, verantwoordelijk voor het Beter Leven-keurmerk, heeft het nieuwe dierenwelzijnsbeleid beoordeeld en gaat 'meedenken' hoe Aldi zijn assortiment kan verduurzamen. "We vinden het positief dat Aldi deze stappen zet voor meer dierenwelzijn en willen ze graag helpen om hun doelen te realiseren", aldus Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming.

Ook Stichting Wakker Dier reageert positief. Dat de prijsvechter ook zuivel en eieren in zijn beleid meeneemt, is volgens Hanneke van Ormondt van Wakker Dier "hartstikke goed nieuws". Wakker Dier blijft wel kritisch. De Duitse winkelketen noemde namelijk nog geen datum waarop de vervanging van het assortiment afgerond moet zijn.
Het Financieele Dagblad - Aldi gaat 'Beter Leven'-keurmerk gebruiken
Reageer
  • Deel
Druk af