De Britse National Farmers Union (NFU) ontwikkelde een online koopgids om consumenten te helpen vooral producten van Britse herkomst te kiezen. De NFU bracht daarvoor in kaart hoe en waar de grote Britse supermarktketens hun eigen merk vlees, zuivel en groenten en fruit inkopen.

"Wij willen Brits voedsel promoten bij het brede publiek", zegt Ruth Mason van de NFU. "Als consumenten weten welke super wat aan Brits voedsel inkoopt, kunnen ze een bewuste keuze maken waar ze hun boodschappen willen doen."

Uit de gids komt naar voren dat bijvoorbeeld Aldi en Morrisons al hun rundvlees en lamsvlees bij Britse boeren kopen. De andere supers verkopen soms alleen in bepaalde perioden van het jaar Brits lamsvlees, of alleen Brits rundvlees in het luxe segment. Aldi blijkt ook op het gebied van seizoensgroenten en fruit koploper in 'Buy British'. De discounter meldt dat 16 soorten groenten en fruit, waaronder aardappelen, wortelen, pompoenen, bessen en pastinaken, 100% Brits zijn. Bij marktleider Tesco blijken maar 6 productcategorieën groenten en fruit volledig van Britse herkomst te zijn.

De gids is nog niet helemaal volledig; de gegevens over varkensvlees en van verschillende supermarktketens ontbreken nog. NFU belooft regelmatige updates.
Farmers Weekly - Revealed: Supermarkets who back British farmers - Farmers Weekly
Reageer
  • Deel
Druk af