Ziekenhuiscateraar Albron wil stoppen met de verkoop van frituursnacks in ziekenhuizen. Dat zegt Henk Voormolen van Albron in gesprek met het AD. "Wanneer ik mijn ogen dichtdoe in de hal van een ziekenhuis, lijkt het alsof ik in een veredelde snackbar sta. Dat is toch gek? Een ziekenhuis is een plek om beter te worden, dan helpt het niet als mensen geconfronteerd worden met ongezond eten."

Volgens Voormolen gaan de gesprekken met ziekenhuizen nog 'tergend langzaam' omdat deze de aanpassing aan het assortiment 'betuttelend' vinden. Ook zouden de ziekenhuizen opzien tegen de volgens Albron noodzakelijke verbouwing tot een open keuken waar (gezonde) maaltijden vers worden bereid. Albron is in 15 ziekenhuizen actief als cateraar.

Vandaag maakt het Medisch Spectrum Twente juist bekend de vette hap op de menukaart te zetten. Het ziekenhuis breidt zijn menukaart uit met meer gerechten en met lekkernijen als bitterballen, poffertjes, fruitsalade, smoothies en ijs. "Wij [het ziekenhuis] propageren gezond eten, maar het is niet aan ons om te bepalen wat gezond en ongezond is. Waarom beleren, als je dit thuis ook eet", aldus bedrijfskundig manager Michiel Klatte.
AD - Vette hap taboe in ziekenhuis
Reageer
  • Deel
Druk af