Na de taxi's en hotels, beginnen ook restaurants deelinitiatieven te vrezen. Sinds de lancering van 'Air Drink 'n Dine' (AirDnD) zijn er al 700 kookliefhebbers die hun kookkunsten en huiskamer aanbieden. Per gast houdt het platform 10% reserveringskosten in, meldt De Standaard. Koninklijke Horeca Nederland (KNH) vind 'Air Drink 'n Dine' (AirDnD) een commerciële onderneming. Daarom vinden ze dat AirDnD ook onder dezelfde regelgeving hoort te vallen als professionele horeca-ondernemingen - dus inclusief hygiënecodes, brandveiligheid, alcoholvergunning en belastingaangifte.

AirDnD is het niet eens met de KHN. "Hobbychefs zijn geen ondernemers, ze vragen alleen een onkostenvergoeding voor een diner dat ze serveren in hun eigen huiskamer. Vriendenclubs en buurtbarbecues waar de kosten worden gedeeld, hoeven ook niet aan horecaregelgeving te voldoen", aldus het platform.

De Franse site Voulezvousdiner laat zien hoe makkelijk het is om een tafeltje bij mensen thuis te reserveren en wat dat kost. De site biedt inmiddels 3.000 'thuisrestaurants'.
De Standaard - Wordt ook Airdnd een probleem?
Reageer
  • Deel
Druk af