Tristan da Cunha is het meest afgelegen bewoonde eiland op onze planeet. De eilandbewoners zouden graag wat minder afhankelijk willen zijn van externe voedselbronnen en zijn daarom op zoek naar een boer. Daarom hebben ze een vacature voor een landbouwdeskundige geplaatst op de website van de National Farmers's Union, meldt ModernFarmer. De gezochte kandidaat moet twee jaar lang de plaatselijke bevolking adviseren over landbouw en veeteelt.

Het Britse eilandje ligt midden in de Atlantische Oceaan en is maar 60 dagen per jaar te bereiken. Er is geen vliegveld en de reis per boot duurt een week vanaf het dichtstbijzijnde vasteland (Kaapstad, Zuid-Afrika).

Tristan da Cunha telt slechts 265 permanente bewoners. Er grazen wel 300 koeien en 500 schapen op het eiland. De overheid is op zoek naar iemand met een brede kennis van de landbouw, zodat de landbouwsector zich ontwikkelt. De overheid hoopt op boomgaarden, een bredere diversiteit aan producten, een hogere diergezondheid en meer jonge dieren. De toestand van de landbouwgronden wordt als 'armoedig' getypeerd. Het eiland leeft voornamelijk van de kreeftenvangst en wat toerisme.
ModernFarmer - Here's Your Chance to Farm on the Remotest Island on Earth - Modern Farmer
Reageer
  • Deel
Druk af