Koninklijke Ahold en Delhaize Group houden elk op 14 maart om 14.00 uur een buitengewone aandeelhoudersvergadering om hun aandeelhouders om goedkeuring te vragen voor de voorgenomen fusie. Ahold komt met zijn aandeelhouders bijeen in de RAI in Amsterdam, Delhaize in de Proximus Lounge in Brussel. Het is de eerste formele stap op weg naar het in juni 2015 aangekondigde fusiebedrijf Ahold Delhaize.

Bij de aankondiging van de bijeenkomsten liet Ahold ook weten dat er twee prospectussen zijn gepubliceerd. Het eerste prospectus is bedoeld voor de Europese Unie en "is vereist voor de beursnotering van Aholds aandelen op Euronext Brussel en de aandelen die Ahold gaat uitgeven op Euronext Amsterdam als onderdeel van de fusie", schrijft Beurs.nl. Het tweede prospectus is vereist volgens het Amerikaanse recht en noodzakelijk voor "de uitgifte van Ahold aandelen aan houders van gewone Delhaize aandelen en Delhaize American Depositary Shares in ruil voor deze effecten."

Uit de fusie ontstaat een 'wereldleider in de voedingsdetailhandel' met ruim 6.500 winkels en meer dan 375.000 werknemers in Europa en de VS. Welke invloed het samengaan op de respectievelijke thuismarkten van Ahold en Delhaize gaat hebben, is nog niet uitgekristalliseerd. Vooralsnog zet Albert Heijn zijn expansie met nieuwe winkels in België onverminderd voort.
Beurs - Beurs.NL - Ahold en Delhaize roepen aandeelhouders bijeen om te stemmen over fusie
Reageer
  • Deel
Druk af