Na 2 jaar voorbereiding is afgelopen zaterdag het eerste stuk 'Honey Highway' geopend langs de A4. De bermen van de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam zijn ingezaaid met biologisch bloemenzaad. Vanaf het voorjaar moeten ze een bijna 7 kilometer lang nectarparadijs voor bijen worden.

Naast de auto's die over de A4 razen, is de berm straks het thuisland voor tienduizenden vlinders, hommels en bijen. Het is een initiatief van biologisch ondernemer Deborah Post, meldt Omroep West. Ze krijgt steun van de gemeente Midden-Delfland en Rijkswaterstaat.

Volgens Post is de snelwegberm bij uitstek geschikt omdat het onbespoten, schrale grond is. De rest van Nederland is volgespoten met kunstmest en landbouwgif. De kleurrijke strook moet de insecten van voldoende voedsel voorzien en bijensterfte tegengaan. De eerste 7 kilometer is slechts een start voor Post. Haar ambitie is om een 'Honey Highway' van het Noorse Bergen naar Brussel te creëren.
Of de bijen en vlinders last hebben van de hogere uitstoot van uitlaatgassen in hun directe omgeving, blijkt geen onderwerp in de berichtgeving over de Honey Highway.
Omroepwest - Berm verlengde A4 ingezaaid voor Honey Highway; 6 kilometer lang bijenparadijs
Reageer
  • Deel
Druk af