"Vijf dagen met een worstenkraam op Rock Werchter staan is lucratiever dan vijf jaar Luzine", dat zegt Jeroen Meus, eigenaar van toprestaurant Luzine. Zijn worstkraam doet het aanzienlijk beter. "Ik werd er zelf emotioneel van toen ik die vaststelling deed", zegt Meus.

Topkoks in België die naast hun restaurant een laagdrempelige bijzaak beginnen, houden het hoofd boven water, constateert Horeca Vlaanderen bij monde van voorzitter Filip Vanheusden. Recent kwam aan het licht dat van de 20 Belgische toprestaurants er 6 rode cijfers schrijven.

Een hotdogzaak (Jeroen Meus), brasserie, bakkerij of afhaalzaak (Sergio Herman binnenkort in Cadzand) in plaats van of naast een topetablissement blijkt een aanstekelijke manier te zijn om de kosten onder controle te houden. In Nederland zette Ron Blaauw een aantal jaren geleden deze koers al in toen hij zijn sterrenrestaurant inruilde voor zijn Gastrobar.
De Standaard - Jeroen Meus: ?Meer verdiend met hotdogs op Werchter dan met restaurant?
Reageer
  • Deel
Druk af