Het Britse architectenbureau Weston Williamson ontwikkelde een nieuw stadslandbouwconcept voor Hongkong, de Arcology Skyscraper . Het complex bestaat uit drie zelfvoorzienende torens van 440 meter hoog - drie keer zo hoog als het Nationale-Nederlandengebouw in Rotterdam - met een totaal vloeroppervlak van 250.000 vierkante meter.

Op de onderste verdiepingen komen kantoren en winkels, op de middelste verdiepingen stadslandbouw en bovenin de torens komen woningen. De torens hebben een glazen gebouwgevel waardoor daglicht optimaal benut wordt voor plantenteelt. Daarnaast maakt het gebouw gebruik van aardwarmte en verzamelt en zuivert het regen- en afvalwater.

De drie torens worden ook wel de ‘kissing towers’ genoemd. De torens komen samen tussen de 21ste en de 25ste verdieping. Op deze verdiepingen zijn er grote publieke ruimten.

De Arcology Skycraper gaat verrijzen boven een nog te bouwen hogesnelheidslijn tussen Hongkong, Guangzhou en Shenzhen. Dit verhoogt de mobiliteit van bewoners en omwonenden die wel heerlijk lokaal uit eigen flat kunnen eten als ze thuis zijn.
Duurzaam Bedrijfsleven - Hongkong krijgt stadsboerderij van Britse architecten
Reageer
  • Deel
Druk af