In het project the European Institute of Innovation and Technology (EIT) zullen 50 verschillende partners de komende 7 jaar bijna €1,2 miljard investeren in de ontwikkeling van zogeheten duurzame voeding. Onder de partners zijn bedrijven die eiwitten uit algen en erwten winnen om de samenleving minder te belasten met de productie van dierlijke eiwitten. Het EIT beoogt de ondersteuning van 350 start-ups en opleiding van 10.000 afgestudeerden. Daarnaast hoopt het EIT in 2024, 290 nieuwe of verbeterde producten, diensten en processen te hebben ontwikkeld en in 2030 te hebben kunnen bijdragen aan een reductie met 40% van voedselgerelateerde broeikasgassen in de EU.
EU - EIT Food | European Institute of Innovation & Technology (EIT)
Lees ook
- 0 ExxonMobil trekt zich terug uit algen 14 feb 2023
-
66
+De ideale vleesvervanger moet nog ontdekt worden 25 apr 2021
- 2 Kleine bossen hebben grote longen 3 dec 2019
-
67
+Voordeel plantaardige landbouw wellicht kleiner dan je verwacht 10 dec 2017
-
5
+‘Intensivering kan impact landbouw op klimaat beperken’ 30 nov 2016
- 3 ‘Responsible’ beleggen weinig meer dan wassen neus 24 mrt 2016
- 1 Polman roept op tot ‘nul-emissies’ broeikasgassen 5 feb 2015
- 6 De koe zonder schadelijk boeren komt eraan 10 apr 2014
- 0 Algen om de rommel van teerzandolie op te ruimen 13 aug 2013
- 0 Broeikasgassen verslechteren kwaliteit gras 8 jul 2013