In het project the European Institute of Innovation and Technology (EIT) zullen 50 verschillende partners de komende 7 jaar bijna €1,2 miljard investeren in de ontwikkeling van zogeheten duurzame voeding. Onder de partners zijn bedrijven die eiwitten uit algen en erwten winnen om de samenleving minder te belasten met de productie van dierlijke eiwitten. Het EIT beoogt de ondersteuning van 350 start-ups en opleiding van 10.000 afgestudeerden. Daarnaast hoopt het EIT in 2024, 290 nieuwe of verbeterde producten, diensten en processen te hebben ontwikkeld en in 2030 te hebben kunnen bijdragen aan een reductie met 40% van voedselgerelateerde broeikasgassen in de EU.
EU - EIT Food | European Institute of Innovation & Technology (EIT)
Lees ook
- Minder verkeer betekent meer methaan 15 dec 2022
-
66
+De ideale vleesvervanger moet nog ontdekt worden 25 apr 2021
-
29
+De eiwittransitie in klimaatperspectief: veel verwarring over vee en vega 6 apr 2021
- 0 Korting voor hergebruik van al uitgestoten CO2? 4 mrt 2019
-
6
+Culinair Ontdekt: Mosselen - tegen klimaatopwarming 9 aug 2017
- 0 Toename olie- en gasgebruik stabiliseren wereldwijde CO2-uitstoot 14 nov 2016
- 4 Dutch cuisine promoot ‘nieuwe’ eiwitten 22 mrt 2016
- 4 De helft van onze vis komt al uit hoog-productieve houderij 28 nov 2014
- 0 Luchtkwaliteit in 800.000 jaar nog niet zo slecht geweest 15 mrt 2014
- 1 Allergisch voor huismijt - kun je dan wel insecten eten? 5 jul 2013