Zo'n 10 tot 20% van de Nederlandse bars, clubs en restaurants is niet brandveilig. Dat zei Charles Meijer van Brandweer Nederland op BNR. Sinds de cafébrand in 't Hemeltje (Volendam) 16 jaar geleden is er volgens Meijer veel verbeterd. “Eerst was 80% niet in orde, daarna was het zo dat 80% wel in orde was''. Toch constateert hij dat een te groot aantal bedrijven (nieuwkomers en recidivisten) nog steeds onveilig zijn. Gemeenten moeten beter handhaven. Bezoekers kunnen bijdragen: "Als je ziet dat de groene bordjes niet branden, spreek de horecaondernemer er dan op aan", zegt Brandweer Nederland.
Lees ook
- 0 Diarree na restaurantbezoek? Dikke kans dat de kok ziek was 2 jun 2023
-
1
+Hotels kregen de hardste klap van corona, detailhandel profiteert 31 aug 2020
-
1
+Biertje drinken na het winkelen kan bij Lidl in Ierland 12 mrt 2020
-
2
+‘Geen nieuwe restaurants meer in Amsterdam, het personeel is op’ 26 jan 2018
-
2
+Horeca protesteert met incomplete pizza tegen online aanbieders 21 dec 2017
-
0
+Twentse horeca in actie tegen hogere commissie Thuisbezorgd 1 nov 2017
-
0
+Trump schrapt hardbevochten verplichte calorievermelding 5 jun 2017
- 0 Toename restaurants, lunchrooms en koffiezaken in 2016 10 jan 2017
- 1 Impact aanslagen ‘catastrofaal’ voor horeca Brussel 19 apr 2016
- 10 Restaurateurs willen wetgeving voor huiskamerrestaurants 4 sep 2015