Als je een drank koolzuurhoudend maakt, wordt het voor de hersenen moeilijker onderscheid te maken tussen suiker en zoetstof. De toevoeging van koolzuur zorgde ervoor dat de hersenen de 'zoet'-signalen over de hele linie minder goed verwerken, in het bijzonder van suikers zoals sucrose.
De onderzoekers stellen dat het hiermee mogelijk wordt met zoetstoffen gezoete koolzuurhoudende dranken precies zo te laten smaken als suikerhoudende. Dat schrijft FoodNavigator.
Dit artikel afdrukken
De onderzoekers stellen dat het hiermee mogelijk wordt met zoetstoffen gezoete koolzuurhoudende dranken precies zo te laten smaken als suikerhoudende. Dat schrijft FoodNavigator.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook