Op het menu: de prijsuitreiking van Het Gouden kookboek. Dit is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het (voorgaande) jaar. De genomineerden dit jaar zijn: Bijdendijk: een keuken voor de lage landen van chef Joris Bijdendijk, Home Sweet Home XMAS van schrijfster Yvette van Boven, TLV door Jigal Krant, Mari plukt de dag van Mari Maris en het boek Hoe dan?! van Maroeska Metz.

Daarnaast wordt in het laatste weekend van de Kookboekenweek de Johannes van Damprijs uitgereikt aan Alice Waters tijdens het Amsterdam Symposium on the History of Food.

Andere activiteiten zijn onder meer een kookboekendag op 10 november bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Hier zullen een vijftal kookboekenschrijvers centraal staan.

Of kom naar de signeersessie van dé kaasexpert van Nederland Betty Koster op 11 november in Haarlem. Zij schreef het boek Hollandse Kaas. Ook tourt Paul de Leeuw - schrijver van het Kookboekenweekgeschenk ‘Smaakmaker’ tijdens de Kookboekenweek met zijn show 'Vette pech!' het land door.

Klik hier voor het volledige programma van de Kookboekenweek.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Informatie
Datum: 10 tot en met 18 november
Tijd: wisselend
Locatie : locaties door heel Nederland
Prijs: wisselend

Ga naar de website voor meer informatie.
Dit artikel afdrukken