Rogier Terhalle van Foodconnect, het bedrijf achter 'Kook jij of ik', legt aan de LevensmiddelenKrant uit dat het heel simpel werkt. “Je kiest op onze website uit vijf recepten en klikt aan of je die zelf wilt koken of door ons wilt laten bereiden. Drie dagen later leveren we dit aan huis. Het is ook een optie om een gedeelte door ons te laten bereiden en het andere deel zelf te maken. Sommige mensen vinden het lekkerder om de maaltijd zelf te maken. Op deze manier heb je altijd de spullen in huis om binnen een half uur aan tafel te kunnen schuiven.”

Het nieuwe foodconcept zegt alleen ingrediënten te gebruiken die rechtstreeks van de boer komen en heeft alle tussenschakels uit het productieproces gehaald. Consumenten kunnen op elk moment bestellen, ze zitten niet vast aan een abonnement.

Op dit moment bezorgt Kook jij of ik? alleen nog in Twente, waar het bedrijf de afgelopen 3 weken ook een pilot draaide. Het bedrijf heeft de ambitie het concept binnen een jaar door heel Nederland uit te rollen. Daarna wil het ook boodschappen gaan bezorgen die direct van leveranciers komen.
Dit artikel afdrukken