Initiatiefnemer Compassion in World Farming (CIFW) meldt vol trots in een persbericht dat 100.000 Nederlanders hun handtekening gezet hebben onder het Europees burgerinitiatief 'Stop de Kooien'. "Een historisch moment: nooit eerder ontving een Europees burgerinitiatief zoveel Nederlandse steun," klinkt het. Het vorige 'record' aan Nederlandse handtekeningen onder een Europees burgerinitiatief blijkt, met 39.754 ondertekenaars, op het bezwaar tegen het gebruik van glyfosaat te staan.

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: “De overweldigende Nederlandse steun laat zien dat Nederlanders het zat zijn en een diervriendelijkere veehouderij willen. Het opsluiten van dieren in krappe kooien voor de productie van goedkoop vlees en eieren is gewoonweg onacceptabel. Dieren verdienen een goed leven en de ruimte om zichzelf te zijn. Het is tijd om te kappen met kooien.”

'Stop de kooien' wil een einde maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij voor moedervarkens, legkippen, konijnen, kalveren, eenden, ganzen en kwartels. Honderden miljoenen dieren zitten in krappe kooien met zeer beperkte bewegingsvrijheid en geen mogelijkheid tot het vertonen van hun natuurlijk gedrag. De opsluiting leidt tot frustratie, stress, verwondingen en afwijkend gedrag.

De teller van Stop de kooien staat nu, binnen 7 maanden, op 840.000 van het benodigde 1 miljoen. Meer dan 140 organisaties uit heel Europa steunen het initiatief.

CIWF - 100.000 Nederlanders tekenen tegen kooien in de veehouderij
Reageer
  • Deel
Druk af