Je zit gezellig aan tafel met vrienden en familie, maar iedereen zit op zijn telefoon te kijken. De Utrechtse ontwerper Ralf Lambie verzon een oplossing: het ‘sociale tafelkleed' SAMEN.

In het door hem bedachte tafelkleed zitten speciale zakken die werken als een Kooi van Faraday. De zakken zijn bekleed met een speciale stof, die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt door werklieden in elektriciteitsmasten. De stof blokkeert elektromagnetische signalen van buiten.

Volgens Lambrie is tijd en aandacht voor elkaar hebben de luxe van de toekomst. “De smartphone is de hele tijd aanwezig", zegt hij tegen RTL Nieuws. Een bron van ergernis, maar toch houdt bijna iedereen het ding onder handbereik en vaak nog online ook. Lambie haalt verschillende onderzoeken aan die uitwijzen dat de aanwezigheid van een smartphone, ook zonder actief gebruik, gesprekken verprutst.

Ook designstudent Enrico Rapella vond dat er iets gedaan moest worden aan dit verschijnsel. Hij bedacht een bord met ingebakken smartphonehouder. Je kunt nu dus kiezen: gezellig eten met een bord of een kleed.
RTLnieuws - Ergernis over telefoons aan tafel? Niet met dit tafelkleed
Reageer
  • Deel
Druk af