Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Kom in de kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Verspreid over heel Nederland kun je gaan kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

Activiteiten
Bezoekers krijgen uitleg over het telen van groenten en bloemen in kassen. En er zijn ook allerlei activiteiten voor kinderen. Er zijn springkussens en het is mogelijk om geschminkt te worden of bijvoorbeeld paard te rijden.
Naast deze leuke activiteiten tijdens het Kom in de Kas-weekeinde, is er een worteltjeswedstrijd. Zaai de zaadjes die je bij Kom in de Kas hebt gekregen en kweek de mooiste en lekkerste worteltjes. Maak een originele foto, plaats deze op de facebookpagina en maak kans op een speelgoedwaardebon van €15,00!

In de kas kan alles
In de kassen gebeuren opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Denk aan robots die 40.000 plantjes tegelijk water geven. Of stel je eens voor hoe een tomaat ter grootte van een skippybal smaakt. Kom in de kas en ontdek zelf dat in een kas echt alles kan!
Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Je kunt overal ook smullen van lekkere producten uit de kassen.

Meer informatie is te vinden op de website.
Dit artikel afdrukken