Het begrip culinair hoogtepunt krijgt een geheel andere inhoud met de plannen om een pop-uprestaurant te openen op de Mount Everest. Niet op de top maar in het basiskamp op 5.364 meter hoogte, schrijft De Standaard. Chef-kok Sanjay Thaku organiseert eind mei een 8-daagse culinaire trektocht voor 10 mensen. Onderweg kookt de Indiase kok, samen met zijn team, onder meer op de hoogste berg ter wereld. Dat is een uitdaging. Op grote hoogte smaakt het voedsel anders. Thaku is van plan gerechten te maken waarbij “kruiden de overhand nemen.” De chef en zijn team willen het Guinness World Record breken in de categorie ‘hoogste pop-uprestaurant ter wereld’. En passant vraagt Thaku ook aandacht voor het vervuilingsprobleem op de berg; van het pop-uprestaurant zal op de berg geen spoortje afval resteren.
De Standaard - Restaurant opent op Mount Everest
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Op de top zal niet meevallen. Daar ligt het kookpunt van water op ca. 70 graden Celsius. En op het basiskamp zal dit denk ik rond de 83 graden liggen. Zo te lezen hebben ze daar géén rekening mee gehouden.