Ook al betalen zijn gasten honderden euro's om aan tafel te kunnen in zijn Rotterdamse tweesterrenrestaurant Parkheuvel, kok Erik van Loo voerde thuis een ware strijd om zijn kinderen aan het eten te krijgen.

Van Loo is nu, als kersverse opa, minder streng met eten wat de pot schaft. Hij heeft een theorie: “laat kinderen zo vroeg mogelijk kennis maken met allerlei smaken zodat ze op iets oudere leeftijd meer lusten. Als jij alleen maar bent opgevoed met pizza en frikadel, zul je moeite hebben om tarbot of schol te waarderen.”

Kind moet leren invloed uitoefenen
Kristy Verboom, voedingscoach bij Right! Food en Spruitjes en Zo, betwijfelt of dit voor elke peuter zo werkt. Verboom zoekt de oplossing in het creëren van een duidelijke structuur en het geven van het goede voorbeeld.

Volgens haar draait de oorlog boven de borden niet zozeer om het eten zelf, maar moeten kinderen hun eigen wil ontdekken en leren hun invloed uit te uitoefenen. “Lusten ze iets niet, voer dan geen strijd, maar geef ook niks anders. Na verloop van tijd beseffen ze: als ik nee zeg, heb ik straks honger”, adviseert Verboom.

Culibaby werd samengesteld door Hans Melissen. Op vrouw.nl vind je een voorbeeld van een babyrecept. De twee reacties nemen het boek niet serieus.
Dit artikel afdrukken