Britse huishoudens verspillen 490 miljoen pints melk per jaar. Dat blijkt uit een rapport van Recycling group Wrap, zo meldt DailyMail.

Omgerekend gaat het om 278 miljoen liter melk, bijna 40 liter melk per huishouden. Volgens Wrap kan het land £40 miljoen besparen met het doorvoeren van een paar simpele maatregelen. Huishoudens kunnen voorkomen dat hun melk zuur wordt door een koelere koelkast aan te schaffen die tussen de 0℃ en 5℃ koelt in plaats van de normale 7℃. Wrap heeft ook het gebruik van temperatuurgevoelige labels aanbevolen. Deze labels bevatten inkt-kleuren die van kleur veranderen boven of onder een bepaalde temperatuur. Ook zouden huishoudens de melk kunnen invriezen om deze langer te bewaren.

Ook in Nederland wordt melk verspild. Melk en zuivelproducten staan op nummer 1 in de lijst van meest verspilde voedselproducten. Per jaar en per persoon verdwijnt er gemiddeld 13 liter melk en zuiveldrank door de gootsteen. Ondanks het eerder geconstateerde feit dat Nederlanders zich betrekkelijk weinig aantrekken van de houdbaarheidsdatum op een pak melk. Het Voedingscentrum beveelt dan ook aan om melk die over datum is, niet weg te gooien. Gebruik je zintuigen om te beoordelen of de melk nog drinkbaar is.
Daily Mail - Crying over spilt milk: British homes waste 490million pints a year
Reageer
  • Deel
Druk af