image
foto: peter you've lost the news

Wat een foto's maakt deze Peter, alias Alex Brunsdon toch! Ga even kijken naar de grote formaten en je begrijpt waarom het doodzonde is dat we steeds minder koeien in de wei zullen zien omdat we dan hun voerinname en rendement niet onder contrôle hebben.

Ik zag deze foto gisteren al en kon het vandaag niet laten die koeien tegen het koolzaadveld hier af te beelden bij nu eens een aardig berichtje over een ander geel gewas: maïs. In Aver Heino (in Salland) is een proef gestart om het eiwitgehalte van biologische maïs te verhogen. Waarom?
Na 2008 moet het voer voor de biologische veehouderij 100% biologisch zijn (nu is het dat nog niet, dus!). Naast genetische gemanipuleerde mais staat er dus ook nog echte maïs op de onderzoeksprogramma's.
Het kan natuurlijk nóg natuurlijker - minder intensief, minder melk en helemaal buiten in de zomer, zoals op dit Engelse plaatje - maar het is dus toch niet allemaal gentech wat de klok slaat in diervoeders (en dus uiteindelijk in het onze). Dat leek tenslotte een beetje de teneur van de berichten van vorige week:
- http://www.foodlog.nl/comments.php?id=401_0_1_0_C
- http://www.foodlog.nl/comments.php?id=428_0_1_0_C
- http://www.foodlog.nl/comments.php?id=387_0_1_0_C
Dit artikel afdrukken