In de reclame-uitingen rondom de nieuwe hagelslag worden het lagere suikergehalte en de lagere caloriewaarde niet benadrukt. Daarmee zou de smaakperceptie van consumenten negatief beïnvloed kunnen worden. De minder gesuikerde hagelslag smaakt niet anders dan de gewone hagelslag, stelt de hagelslagmaker. Als de alternatieve hagelslag aanslaat, zullen er op termijn meer varianten komen.
Fotocredits: Judy **, hagelslag
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Oligofructose levert bij veel mensen al bij een paar gram winderigheid op en bij >5 gram soms al diarrhee (dit is bij volwassenen, bij kinderen weet ik het niet...)... Willen ze dat wel bij Venz ?
Bij andere mensen speelt het pas bij >15 gram dus niet ierdereen zal er last van krijgen, maar toch...
Zoals Frank Buurman al zegt: de extra pure hagelslag (ook in groot pak, met die extra grote korrels) van De Ruijter bevat net zoveel minder suiker dan de 'normale' Venz als de Venz-met-minder-suiker. Maar bij De Ruijter komt dat doordat er meer cacao in zit, niet door bijmenging met oligofructose vezels. Venz had dus veel makkelijker en lekkerder hagelslag met minder suiker kunnen maken, maar doet dat niet vanuit kostenoogpunt? Als dat het geval is, is het extra wrang dat de consument fors meer moet betalen voor Venz met minder suiker dan voor de gewone Venz.
'Het liefst wil de consument veel chocola' - maar er ziet helemaal niet meer chocolade in...
voor de echte liefhebber is De Ruijter extra pure hagelslag dan toch aantrekkelijker.
Misschien een idee voor Venz om de melkchocolade te maken met niet gealkaliseerde cacao - dat geeft al een pittiger smaak, zonder dat het cacao gehalte omhoog moet.