Het 'haute dog'-concept Würst van televisiekok Jeroen Meus ging deze week failliet. Meus speelde 3 jaar geleden met zijn luxe hotdogs in op de trend om van een eenvoudig product iets upscale te maken. Daarmee zat hij "knal op de trend", schrijft De Morgen. Toch ging Würst (Meus stapte vorig jaar uit) failliet. Dat komt, legt horecaexpert Gert Laurijssen uit, doordat je veel meer klanten moet kunnen bedienen die per persoon minder uitgeven dan in een normaal restaurant. Personeelskosten en de hoge kosten voor een gewilde locatie kunnen dan snel oplopen, hoe goed een concept ook is. Würst bleek een schuldenlast van €970.000 opgebouwd te hebben,

Het verhaal van Würst weerhoudt topkok Sergio Herman er niet van in Gent zijn tweede Frites Atelier in België te openen. In Nederland heeft de 'haute friture' al 3 filialen en eind november staat een Frites Atelier in Brussel op stapel. De vestiging in Gent serveert naast friet ook andere gerechten en heeft meer zitplaatsen. Wat hetzelfde blijft: "een quick serve food concept met een bijna maniakale aandacht voor detail en kwaliteit."
Topics - Würst failliet verklaard: ?Opmerkelijk, want ze zaten wel degelijk knal op de trend? | Topics
  • Deel
Druk af