Na Yvon Jaspers en TeamAgro NL kunnen we ons nu dus ook vergapen aan boerenzoon, oud-topschaatser en sportcommentator Erben Wennemars.

De invalshoek is origineel. Wennemars probeert niet het echte boerenleven of boerenvraagstuk over de bühne te brengen, maar gaat "op zoek naar het verhaal achter het Nederlandse klimaatbeleid en de rol die de melkveehouders daarbij kunnen spelen", schrijft Boerenbusiness.

De serie is gemaakt in opdracht van Duurzame Zuivelketen en is op het YouTubekanaal te zien. In de eerste aflevering zit Wennemars aan tafel bij zijn broer Gerco, die de familieboerderij drijft. Veel verder dan zonnepanelen is Gerco nog niet, en dus gaat Erben op zoek naar tips en concrete maatregelen die zijn broer kan nemen om het klimaat te beschermen. Die blijken er - tot Wennemars' verrassing - volop te zijn en hoeven helemaal niet veel geld te kosten. Wie had er ooit gedacht dat je als melkveehouder je huis van het gas af zou kunnen krijgen door de warmte van de melk te gebruiken? "Melkveehouders die hier niet mee aan de slag gaan, laten gewoon geld liggen", ontdekt Wennemars.

Voor de zesdelige serie bezoekt Wennemars drie melkveehouders die 'voorop lopen', landbouwminister Carola Schouten, Europarlementariër Jan Huitema en Marjan Minnesma van Urgenda. De uitzendingen zijn te zien op het YouTube-kanaal van de Duurzame Zuivelketen. De eerste twee afleveringen zijn al te bekijken, de rest volgt de komende weken. Om een klein beetje in de stemming te komen, hieronder de teaser.


Dit artikel afdrukken