Dat schrijft Het Parool. Als het weer en dus de verkopen tegenvallen, moeten festivalcateraars en foodtrucks veel voedsel weggooien.

Serdar Tonkas, eigenaar van de TonTon Club op het Westergasterrein en zelf jarenlang festivalcateraar, was dat een doorn in het oog.

Drankje erbij
Tonkas vroeg en kreeg toestemming om op maandagen na festivals een 'kliekjesdag' te mogen organiseren op het parkeerterrein bij zijn TonTon Club. "We hebben plek voor tien foodtrucks. Ze hoeven niets te betalen om bij ons te staan, maar moeten wel hun eten tegen een vriendelijk prijsje verkopen. En wij verzorgen de drankjes." Volgens Tonkas stromen de aanmeldingen binnen. "We trekken vooral de sympathieke kleine ondernemers die bijvoorbeeld geen vriescapaciteit hebben voor die vijfhonderd worsten of broodjes die zijn overgebleven."

Aanmelden met appje
Het systeem is laagdrempelig en kleinschalig; na een festivalweekend mogen ondernemers op zondagavond zich met een whatsappje melden met de naam van hun foodtruck en het eten dat ze overhebben. "De eerste aanmelders krijgen een plekje."
Dit artikel afdrukken