Wie in De Pinte, Zevergem, Sint-Martens-Latem, Deurle, Sint-Denijs-Westrem, Nazareth en Eke bij Gent woont kan zijn groenten en fruit, brood en gebak, drank, vlees en vleeswaar, kazen en soep gratis thuis laten bezorgen.

'Zelfs één brood'
Je kunt bestellen bij een achttal kleine winkeliers. Wie op donderdag voor middernacht besteld, krijgt zijn bestellingen op zaterdagochtend thuis.

Zelfs bij bestelling van maar één brood is de thuisbezorging gratis. Als het initiatief aanslaat, wil Stefan Van Overbeke - de bedenker van het concept - nog meer omliggende gemeenten bij het initiatief betrekken.

Op dit moment is het aanbod beperkt tot voeding. Op termijn wil uwboodschappen.be ook vrij verkrijgbare geneesmiddelen aanbieden. Maar nu wil de bezorgdienst eerst eens driehonderd klanten werven.

Ook telefoon
De bezorgdienst wil plaatselijke winkeliers de mogelijkheid een alternatiefs zijn voor klanten die graag bij lokale winkels inkopen, maar daar geen tijd voor hebben. Wie zich nog niet zo op zijn gemak voelt op het internet, mag trouwens zijn bestelling "ook telefonisch doorgeven", zegt uwboodschappen.nl op RetailDetail.

Fotcredits: Gent, Franklin Heijnen
Dit artikel afdrukken