Het plus-size kledingmerk Universal Standard wil dat de "emotionele rollercoaster" van gewichtsfluctuatie niet gepaard gaat met een financiële last. Het kan namelijk een dure grap worden, steeds nieuwe kleren moeten kopen omdat je een paar kilo bent aangekomen of afgevallen.

We willen dat vrouwen kleding kopen voor wie ze nu zijn, niet voor de persoon die ze een paar kilo geleden waren
"Om deze angst bij miljoenen vrouwen weg te nemen" creëerde het bedrijf de nieuwe kledinglijn ‘Universal Fit Liberty’ (UFL).
Vrouwen kunnen een jaar na de aankoop een item met het UFL-label terugsturen als zij door een fluctuatie in gewicht van maat veranderd zijn. Ze krijgen vervolgens hetzelfde kledingstuk in een op dat moment passende maat teruggestuurd. Het retourproces is helemaal gratis.

“Iedereen heeft last van gewichtsschommelingen, welke maat je ook hebt”, aldus Universal Standard-oprichtsters Alexandra Waldman en Polina Vekser. “We willen dat vrouwen kleding kopen voor wie ze nu zijn, niet voor de persoon die ze een paar kilo geleden waren.”

Terugsturen kan in alle landen zolang het een kledingstuk is met een UFL-label; helemaal gratis is het alleen binnen de Verenigde Staten. Alle geretourneerde kleding wordt gewassen en gedoneerd aan een aantal liefdadigheidsorganisaties die vrouwen in nood ondersteunen.

Today we're revolutionizing the shopping experience and changing the way you look at labels. Forever. #UniversalFitLiberty #SetTheStandard

Een bericht gedeeld door Universal Standard (@universalstandard) op


Dit artikel afdrukken