Kalverfraude bij veel minder boeren pic.twitter.com/9skqVo7B8R
— NOS Teletekst (@Teletekst) October 3, 2018
Op 29 januari krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Kalverfraude bij veel minder boeren pic.twitter.com/9skqVo7B8R
— NOS Teletekst (@Teletekst) October 3, 2018
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Frans Aarts,
Goede reactie, het punt zal zijn de bewijslast vanwege opzettelijke fraude. Als de boer toegeeft of een aparte administratie blijkt te hebben heb je een zaak anders zal de overheid moeten bewijzen lijkt mij.
Frans Aarts het is makkelijk praten als je die formulieren nooit hoeft in te vullen, maar ja Schouten beweerde ook dat de ammoniakdata echt kwijt was, die er later toch opdook, wie weet hoeveel informatie er Den Haag en Wageningen ligt wat boeren niet mogen weten omdat het de politiek en de WUR niet goed uit komt.
Overigens hanteert de overheid een dubbele standaard als het gaat om liegen, want de overheid is niet vies van liegen tegen hun bevolking maar als de burger liegt tegen de overheid is het fraude.
Vreemde conclusie. Van 75 bedrijven kan fraude bewezen worden. Die worden bestraft. Van de 2000 bedrijven die een te kleine veestapel administreerden (lees brief minister) kon dat blijkbaar niet. Die krijgen een naheffing, van gemiddeld zo'n 2.000 euro. Als fraude niet bewezen kan worden betekent dit niet dat er geen fraude was. De minister veronderstelt administatieve slordigheid, toevallig in het voordeel van de slordigaard. Voor een dergelijk financieel voordeel wil ik wel slordig zijn. Merkwaardig is dat burgers, die vergeten (neven)inkomsten op te geven, direct een naheffing + boete krijgen. Slordigheid in eigen voordeel wordt beboet. Wie beargumenteert mij het verschil in behandeling?