Die woorden twitte Schalkwijk bij een afbeelding die bewijst dat je bij het Kruidvat 500 gram schepsnoep krijgt bij aankoop van tandpasta van het merk Zendium. Het Voedingscentrum plaatste de afbeelding door op twitter en Facebook met de tekst: ‘’Gratis bij je tandpasta: 1900 kcal en 355 gram suiker. Dergelijke schepsnoepacties van drogisterijen kunnen wij missen als kiespijn.’’

We belden met het hoofdkantoor van Kruidvat, want we meenden er al eerder van te hebben gehoord. Klopt: "de actie vindt dit jaar voor de derde keer plaats en wordt erg gewaardeerd door onze klanten. Daarom herhalen we hem."

Op Facebook reageren mensen verschillend op de humor van Schalkwijk. Velen vinden dat 500 gram snoep niet voor 1 persoon bedoeld kan zijn. Geen reden dus om er zo zwaar aan te tillen, zegt die lijn van reacties. Volgens het Voedingscentrum bepaalt de portiegrootte wat je 'normaal' vindt. Dus als je een halve kilogram snoep krijgt, ga je er waarschijnlijk meer van eten dan wanneer je een handje snoep krijgt. Toch een kwalijke zaak dus, als we er van uitgaan dat het Voedingscentrum gelijk heeft.

De verkoopster van een Kruidvatwinkel in Utrecht vertelde ons dat de snoepaanbieding altijd goed verkoopt. We checkten het rare gevoel dat uit een aantal reacties spreekt. "Is dat niet een beetje raar, snoep bij je tandpasta?", vroegen we. Klanten kijken er volgens haar niet raar van op. Zelf vond ze het juist een goede combinatie: "met die tandpasta kun je na het snoepen je tanden tenminste goed poetsen." Bovendien: "er zit genoeg tandpasta in de tube."
De actie liep vorige week en gold ook bij andere producten, zoals gezichtscrème en bodylotion. Wel goed poetsen natuurlijk.

Dit artikel afdrukken