3
Fotocredits: 'Red meat', via Pixnio

FlashKlanten kiezen plantaardig dier

Foodbedrijf Prime Roots in het Californische Berkeley opende een nieuwe fabriek voor ‘plant-based seafood and meat’. We kunnen garnalen maken, kreeft, tonijn, maar ook kip, rundvlees, bacon en meer, aldus Prime Roots. Maar onze klanten mogen kiezen. Zeg ons welk dier je als eerste van ons eten wilt en wij maken het van koji superproteïne. Een schimmel die ook gebruikt wordt bij het maken van rijstwijn (sake).

Seafoodsource - Prime Roots makes major commitment to plant-based seafood analogs, 4 feb 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #3
  • 4 feb '20
  • 20:15

#2 Er is een verschil tussen voeren en stangen, en flexitariers kun je beter helpen met een goede kooksite met tips om lekker vega te eten dan nog meer schapruimte in de super te vullen met onzinproducten die mensen weerhouden zich zelf in voedsel te verdiepen. Ik heb niks tegen veganisten en mensen die van klassieke muziek houden zolang ik maar m'n eigen keus mag maken en ze me niet als barbaar wegzetten.

Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #2
  • 4 feb '20
  • 19:03

Zullen gezellige verjaardagen zijn dan ;)

1) Omdat je wel van vlees houdt maar een andere keus maakt wegens ethische redenen?

2) omdat je de flexitariers een alternatief wil geven?

3) Voor 1 kg vlees is 2,8 tot 10x zoveel planten nodig met de bijbehorende milieu belasting. Dan valt die sojabewerking in het niet lijkt me.

Blonk heeft het allemaal mooi uitgerekend.

Enig probleem van een vegan dieet is dat noten nogal veel water nodig hebben.

4) Qua gezondheid geldt natuurlijk dat onbewerkt het gezondst is. Een bewerkt stukje vlees van 100g valt verder in het niet wat ik op een dag eet.

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #1
  • 4 feb '20
  • 17:50

Kijk nu ik kan twee artikelen achter elkaar de zelfde post doen.

Ik heb een neefje die fanatiek vegan is dus we zitten elkaar soms wat te voeren , 1 ding zijn we het wel over eens "waarom zou je als vegan zo nodig namaakvlees moeten eten" waarom zouden peulvruchten er uit moeten zien als een gehaktbal.
Maar ook hoeveel klimaatwinst en gezondheidsvoordeel blijft er over als je verse groenten eerst suf bewerkt om ze op iets te laten lijken waar je eigenlijk vanaf wil.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.