Dat gebeurt ook bij de witte kippen van Kipster, het ei-knuffelmerk waar Lidl extra naam mee maakte als duurzame supermarkt.
Even opmerkelijk als uniek: Kipster vertelt dat én laat zien hoe de kippen worden afgevoerd.
Dat blijft geen pretje, zegt oprichter Ruud Zanders die werd geboren als zoon van een kippenboer. Kipster heeft zich bij zijn beslissing voor een vangstmethode laten bijstaan door de praktische dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals; er is gekozen voor vangen op zijn 'Zweeds'.
Vandaag slachten we de kippen. We wisten dat dit moment na 85 wkn zou komen. Liever zien we ze een natuurlijke dood sterven, maar het is niet gelukt om dat voor elkaar te krijgen. We proberen dit in de toekomst wel mogelijk te maken. Na het vangen op transport naar de slachterij. pic.twitter.com/TWB5VuWbD7
— Kipster (@kipsterkip) January 7, 2019
Een treurig moment: de slacht. Eerst worden ze verdoofd, vervolgens gedood en geslacht om verwerkt te worden tot vleesproducten. Zo gaat dat in z’n werk. Overigens, dit vlees krijgt het 3 Sterren Beter Leven Keurmerk van De Dierenbescherming. pic.twitter.com/ezGn9xVmUS
— Kipster (@kipsterkip) January 7, 2019
Ik heb geholpen met vangen en ben er bij geweest met slachten. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan, maar toch kan ik er echt maar één ding van zeggen: ‘diervriendelijk’ of ‘humaan’ slachten bestaat niet. https://t.co/LZXQQdX7VK pic.twitter.com/21lsznF5ZE
— Ruud Zanders (@Ruud_Zanders) January 7, 2019
“Onze kippen gaan dan naar de slacht. Op hun laatste reis proberen we ze zo min mogelijk te laten lijden. Eyes On Animals is uitgenodigd om hier toezicht op te houden. Van de Kipsterkippen maken we 3 sterren Kipstervlees.” #pluimvee https://t.co/q6lwwnWYrt
— Eyes on Animals (@Eyes_on_Animals) January 5, 2019
prima eitjes,niks mis mee,maar ik heb ze maar 1 keer gekocht. slecht ontwerp doosje en je wilt niet alle eieren in omeletten verwerken.
De burgers heb ik nooit gezien.
#1 Ria,
Ik kom zelf zelden bij de Lidl. En als mijn echtgenoot daar in de buurt is, en mij vraagt of ik iets van Lidl wil, dan denk ik nooit aan Kipster eieren. Dus antwoord op jouw vraag: ik niet. Idem geldt voor de haantjes (burgers).
Een paar keer Kipster-eieren. We hebben zelf een paar kippen en als die te weinig leggen, zoals nu, dan slinkt de eigen voorraad snel.
Hier ook een regelmatige Kipster consument. Ik kocht ze bij diverse filialen in en om Utrecht. Een fraai edoch zeer onhandig doosje. Menig eitje kukelde uit het doosje. En daar komt ook de Kipster niet ongeschonden uit tevoorschijn.
Ik heb al van heel wat Kipster eitjes genoten ! Inderdaad niet dagelijks verkrijgbaar, maar indien wel het geval gewoon wat meer ingekocht. Haanburgers ook paar x gegeten, subtiel van smaak. Overigens zit er wel degelijk verschil in smaak bij eieren hoor! Wat me trouwens opviel van de Kipster eieren; naarmate betreffende kipjes vaker legden werden de eieren steeds groter :-) Ik waardeer Kipster vanwege hun filosofie/ werkwijze, inclusief het delen van het uiteindelijke zo diervriendelijk mogelijke slachtproces; een dier doden is nooit een pretje, maar als dat met besef en respect gebeurt, dan heb je mijn zegen.