Een duidelijk als 'culinair' bedoelde 'kippenmousse'. Van biologische kip nog wel en in een niet zozeer hip alswel chique bakje.
Het was een proefproduct van een van de grootste bedrijfscateraars van het land. Op een site - klik hier - moet je als bedrijfsrestaurantgast vertellen wat je ervan vindt.
De meebrengster vond het vies en ook nog eens 'muf' ruiken. Veel van haar collega's idem. Ik vond het wel meevallen, maar niettemin geen succes. Minder hoog op smaak dan vergelijkbare producten. Zo te proeven, een flinke hoeveelheid voedingszuur en een heleboel pap in relatie tot het volstrekt egaal gemalen kippenrestvlees. Met andere woorden: ongedefinieerde smurrie.
Ik eet gelukkig al jaren niet meer noodgedwongen in bedrijfsrestaurants (altijd alles hetzelfde), maar vraag het me wel af: maar waarom zou ik een redelijk smaakneutrale kippenmousse moeten nemen als culinair hoogstandje, terwijl om te beginnen de kaas al nergens naar smaakt?
Wie weet het?
Oeps, de site waar de gast kan vertellen wat hij ervan vindt, blijkt het niet te doen. Misschien weten ze het al ;-)
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Het klinkt naar een moderne versie van blanc manger uit de 15e eeuw, de niet-vasten versie, als ze hem zoetig en weeïg maken tenminste ;-).
't Zal toch geen poging zijn om iets te doen aan betere kipverwaarding? (kip moet z'n geld nl. vnl. op de filets opbrengen, er is teveel afval en dat moet dus beter te gelde worden gemaakt).
In dat geval luidt de boodschap: maak het dan echt lekker!