Kippenslachterij Plukon, sinds vijf jaar in handen van Private-equityhuis Gilde Buy Out Fund, komt mogelijk dit najaar te koop. Investeerder Gilde laat momenteel zakenbank JP Morgan onderzoek doen naar mogelijk geïnteresseerde partijen, die bereid moeten zijn naar schatting € 500 miljoen op tafel te leggen.

Sinds Gilde Plukon overnam (van Cebeco) is de omzet gestegen van € 800 mln tot € 1,4 miljard. Dat is o.a. te danken aan een reeks overnames in Nederland, Duitsland en België. Bij Plukon werken 4000 mensen. Volgens Peter Poortinga, topman en mede-aandeelhouder van Plukon, komt de eventuele verkoop nog te vroeg. Volgens hem is het beter te 'wachten tot het bedrijf een bestendig resultaat laat zien', schrijft het FD. Door de vele herstructurings- en integratie-activiteiten van de afgelopen jaren is de winst achtergebleven bij de begroting. Gilde stelt dat juist de voortgang van de integratie 'bepalend is voor de vraag of het bedrijf verkooprijp is. ‘Het moet meerwaarde opleveren', citeert het FD. Volgens Poortinga is dat meer dan de gesuggereerde € 500 miljoen.

De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren. "Dit is een mooi snoepje. Voor een bedrijf met een positie als marktleider zijn altijd kopers te vinden", zegt een overnameadviseur in het FD.
Dit artikel afdrukken