Als je denkt alle soorten kipgerechten al wel eens geproefd te hebben, heb je het mis. Op het Kipfestival wordt kip op meer dan 50 verschillende manieren bereid. De koks van het Kipfestival draaien hun hand niet om voor onvervalste klassiekers zoals Jamaican jerk chicken, kip teriyaki, deep fried wings, chicken curry en Indonesische saté van kippendij, maar wagen zich ook aan nieuwe recepten als chicken waffles, kip gemarineerd in cola, lemon grass chicken en rode fajita kip op blauwe taco’s. De culturele diversiteit is ruimschoots terug te vinden op het festival, want vrijwel alle wereldkeukens zijn vertegenwoordigd.

Plofkipvrij
Eet je vegetarisch, halal of glutenvrij? Geen probleem! Ook voor jou staat er voldoende op het menu. Daarnaast is het Kipfestival geheel vrij van plofkip en is er dit jaar nog meer aandacht voor een biologisch aanbod. Bezoekers kunnen zelf bepalen hoe biologisch zij hun kippetje willen(goud: 80 – 100%, zilver: 50 – 80% en brons: 15 – 50%).

Bij lekker eten hoort lekkere muziek. Op het podium is er aandacht voor verschillende bands, genres en DJ’s. Bezoekers kunnen daarnaast meedoen aan verschillende dans- en kookworkshops. Betalen kan op het festival alleen met festivalmunten ter waarde van €2,70.

Informatie
Datum: 27, 28 en 29 juli in Amsterdam, 24, 25 en 26 augustus in Rotterdam
Tijd: Vrijdag 16:00 – 23:00 uur, Zaterdag & Zondag 13:00 – 23:00 uur
Prijs: Voorverkoop: €5, Aan de deur: €7,50. Kinderen mogen gratis naar binnen.
Locatie: Amsterdam: Rembrandtpark, Orteliuskade 57, 1057 AL Amsterdam, Rotterdam: Het Park, Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

Kijk voor meer informatie over het festival op de website.
Dit artikel afdrukken