De Boerderij geeft ook de cijfers voor de overige vleessectoren. Rundvlees dook in de min met een daling van 7,5% in verkochte kilo's. Varkensvlees daalde nog verder en boekte een daling van 8% in verkochte kilo's. Worst, hamburgers en gehakt stegen in volume en omzet.
De markt - die gekenmerkt wordt door economische onzekerheid en hoge voerkosten voor dieren - lijkt ervoor te zorgen dat we minder vleesdelen en meer kip en gehakt gaan eten.
Fotocredits: 2-way traffic, uitsnede, J.Hefner
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ishmael, inderdaad , zou je iets duurders willen eten dan kan je kiezen uit de gangbare honden en kattevoer. Mijn persoonlijke voorkeur blijft echter nog wel een lekker stukje kip. Mijn inziens niets mis mee , maar inderdaad verbazend goedkoop in de supermarkt.
Eigenlijk zouden we iets anders moeten eten.
Maar wie ben ik ...
http://www.youtube.com/watch?v=pmAYUf3aemg&feature=player_embedded#!
Het is boeiend om de relatieve stijging van de kipprijs ten opzichte van zichzelf te bekijken. Ik ben nu onderweg en kan het niet zo snel opzoeken, maar ik meen dat die duidelijk harder stijgt dan varken in rund in de wereld. Geen wonder, want kip kost vernazingswekkend weinig, maar zelfs die goedkoopte lijkt nu al eindig.
Goedkoop voedsel glijdt af naar : kip en brood en friet en suikerdranken. Goedkoop, goedkoper, goedkoopst.
Gezond voedsel is : groente en beetje varken en rund. En water/thee/koffie. En vooral niet teveel.
Duurzaam voedsel : minder eten. minder mensen. kringloop fosfaat e.d. sluiten. En verder is dit een lastig onderwerp waar het laatste woord nog niet over is gezegd.
De mensheid gedraagt zich als lemmingen; altijd maar meer kunstmest, meer olie, meer graan, meer kip, teveel eten, teveel mensen, teveel 'nu'. http://nl.wikipedia.org/wiki/Cassandra