Het februarinummer van de Consumentenbond kopt dat alleen BIO-KIP zonder nare bijsmaak is. Wie de onderzoeksresultaten goed leest en iets weet van kip ziet dat de kop liegt.

De Bond deed onderzoek naar de viezigheid op uw kipfilet. De filets van Herman Kempers Kemperkip die door Bio+ onder eigen merk worden verkocht blijken het schoonst. Er zitten weinig ESBL-bacterieen (0,3/gram) op en geen campylobacters. Op de AH Puur & Eerlijke kippen met drie biologische sterren zitten meer ESBL-beestjes (1,3/gram) en er blijkt op een grote meerderheid van de monsters campylobacter te zitten. De kip wordt geleverd door grootslachter Plukon. Datzelfde bedrijf levert AH ook zijn scharrelkip met maar één ster. Daar wordt nagenoeg hetzelfde ras traaggroeiende kippen voor gebruikt als voor de Bio+kippen en de gewone bio's van PLUKON. Officieel mogen die dieren onder een afdakje buiten. In de praktijk zitten ze binnen omdat de buitenschuren veelal nog niet gereed zijn. Deze dieren hebben minder ESBL (0,8/gram) dan de biodieren van Plukon en minder campylobacters.

Hoe kan het kan dat biologische kip tegelijk slechter én beter is dan binnenkip? Daar kan maar 1 antwoord op zijn: het ligt niet aan biologisch.

Kwaliteit zit niet in een keurmerk, maar in mensen die met zorg voor hun dieren en hun klanten te werk gaan. Op Herman Kemper kunt u vertrouwen, ook onder het merk Bio+.

Enne .... stelt u zich voor dat het met het dierwelzijn bij Kemper ook nog eens beter gesteld is, wat is dan nog de waarde van een keurmerk?

Fotocredits: Kemperkip
Dit artikel afdrukken