Horeca Vlaanderen en Lekkerland Vlaanderen gaan restaurants helpen bij het samenstellen van hun kindermenu.
Uit een onderzoek van het televisieprogramma Volt bij 50 restaurants blijkt namelijk dat de keus voor kinderen erg beperkt is. De top-5 van Vlaamse kindermenuutjes bestaat uit kip met appelmoes, spaghetti bolognaise, kindersteak, fishfingers en vol-au-vent (een pasteitje met kipragout).
Met een inspiratiegids hopen de organisaties daar verandering in te gaan brengen, schrijft De Standaard.
Dit artikel afdrukken
Uit een onderzoek van het televisieprogramma Volt bij 50 restaurants blijkt namelijk dat de keus voor kinderen erg beperkt is. De top-5 van Vlaamse kindermenuutjes bestaat uit kip met appelmoes, spaghetti bolognaise, kindersteak, fishfingers en vol-au-vent (een pasteitje met kipragout).
Met een inspiratiegids hopen de organisaties daar verandering in te gaan brengen, schrijft De Standaard.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
We zouden ons eigenlijk moeten afvragen waarom we kennelijk kindermenu's nodig hebben. Hoe komt het dat velen kennelijk niet in staat zijn om kinderen te laten eten wat de pot/kaart schaft? Weet iemand of dat wel eens is uitgezocht?
Mijn recept: Vinden ze iets niet lekker? Dan 1 hapje en de volgende keer dat het op het menu staat 2 hapjes. Na een keer of 6 zijn ze aan de smaak gewend. Wel volhouden. Die van mij (12 jaar) bestelt in Frankrijk tripes uit nieuwsgierigheid.