Het nieuws in de Ondertussen van dinsdag 3 september trekt mijn aandacht naar:

- Hete zomers en warme winters. Het levert op de Veluwe meer beukennootjes, meldt Nature Today. Appels worden er zoeter van en zijn eerder plukrijp, aldus het AD. Die warme zon kan appels wel verbranden. Ze zijn niet in te smeren, zoals schapen.

- Geen kinderen krijgen is het meest duurzame dat je kunt doen. Veel duurzamer dan niet vliegen en geen vlees eten. Bewust kinderloze mensen - vanwege die duurzaamheid, hun carrières, partner of het leven - hebben daar later geen spijt van. Dat ontdekte masterstudent Hannelore Stegen; ze vertelt erover in De Morgen. Mogelijk haalt het twijfelaars tussen hun kinderwens en milieuzorgen over de brug

- Burger King lanceert de FreaKINGdel Burger, een frikadel in de vorm van een burger. Speciaal voor de Nederlandse markt. We blijken er graag in te bijten. Jaarlijks verorbert Nederland er zo'n 600 miljoen stuks, weet het AD te vertellen. Ondertussen vraagt Columnist Thijs Zonneveld zich in dezelfde krant af waarom het ons zo gemakkelijk wordt gemaakt om ongezond te eten. Een angstaanjagend verhaal ging vandaag door de Europese media. Een 15-jarige Britse jongen werd niet alleen dik en obees van teveel en te ongezond eten. Een dieet van louter patat, chips, wit brood, ham en worst zou hem slechtziend hebben gemaakt, aldus het doorgaans serieuze Scientias.

Europa blijkt dit jaar flink meer varkensvlees te exporteren naar China, 14,7% in de eerste zes maanden volgens de Europese statistieken waarop Boerderij zich baseert. Dat komt door de varkenspest die daar heerst. Die veroorzaakt minder binnenlandse slachtingen in het grootste varkensland ter wereld. Dat schrijft Boerenbusiness. Terwijl in Nederland nog maar kort geleden besloten is dat de varkenshouderij best een eind mag krimpen, blijken de boeren nu even niet van ophouden te willen weten. Volgens Boerenbusiness bedanken ze zelfs voor een mooie vaste prijs op lange termijn bij slachter Vion. In de afgelopen jaren zouden ze zo'n kans met twee handen hebben aangegrepen uit angst hun kostprijs niet eens te kunnen dekken. Met de prijsstijgingen van nu, denken ze de slachter te slim af te zijn.

Check Ondertussen dat alweer verder is!
Dit artikel afdrukken