imageKinderen zijn gek op koken. Dat zegt Willem Vogels, hoofd voeding van verpleeghuis Mariënhave in Warmond, in het blad Koks! Hij schreef een kinderkookboek dat grif aftrek vindt. De titel van dit boek luidt ‘Kook je met ons mee.’

Het is al Vogels' tweede kinderkookboek. Er zijn al meer dan 3000 exemplaren van het boek verkocht. Het bevat recepten, tips en anekdotes. Foto’s van knoeiende en kokende kinderen fleuren het geheel op.

Het kookboek en de bijbehorende kooklessen die Vogels verzorgt, maken in veel gezinnen het nodige los. Doordat kinderen productkennis opdoen gaan ze gevarieerder en gezonder eten, aldus Vogels, die toevoegt dat dat ook geldt voor de ouders. Het eerste kinderkookboek dat hij schreef, werd uitgegeven in 2004. Dit boek, getiteld ‘Smullen.. Kinderkookclub in den Voorhoutsche Pot’, is inmiddels toe aan zijn vierde druk. Ook van dit boek werden ruim 3000 exemplaren verkocht. De opbrengst van de boeken gaat naar Kliniek Koks, een organisatie die kooklessen verzorgt voor zieke kinderen.

Het lijkt me een heel logische manier om kennis en enthousiasme over te brengen. Het is goed om te horen dat het echt zo kan werken. Hoewel dit weer haaks staat op het nieuws dat er inmiddels een generatie kinderen rond loopt die nog nooit groenten en fruit hebben gezien.
Dit artikel afdrukken