De stad Hasselt en restaurantgids Gault&Millau België werken aan 'een wereldpremière': een restaurantgids die de kindvriendelijkheid van restaurantmenu's beoordeelt. Deze week bezoekt een kinderjury 19 restaurants in en rond Hasselt. Hun bevindingen komen in een speciale zomeruitgave van de culinaire gids Gault&Millau terecht.

"We hebben dit initiatief genomen in het kader van onze erkenning als Kindvriendelijke Stad", zegt de Hasseltse burgemeester Hilde Claes. Het initiatief moet restaurants stimuleren om specifiek voor kinderen gezonde en gevarieerde menu's aan te bieden.

Volgens Philippe Onclin, Gault&Millau België, bestaat het concept nog nergens ter wereld. Hij hoopt kinderen tussen de 6 en 12 jaar te stimuleren om een gezonde maaltijd te bestellen in plaats van de hamburger met friet of kinderspaghetti die ze traditioneel voorgeschoteld krijgen. "Als het project positief wordt geëvalueerd, zal het worden uitgebreid", aldus Onclin. Om te beginnen naar andere regio's in België.
De Morgen - Kinderen testen gezonde menu's voor Gault&Millau
Reageer
  • Deel
Druk af