Bonen zijn in omdat ze de meest natuurlijke vleesvervangende eiwitten bevatten. Mede daarom rukt een nieuwe 'gezonde snack' op in de VS. Vooral vrouwen blijken en masse te vallen voor een zakje geroosterde of in een reep verwerkte 'goede bonen' zoals kikkererwten inmiddels worden genoemd.
De start-up The Good Bean heeft dankzij de gezondheidsvoordelen van kikkererwten - veel eiwit, veel vezel, lage glycemische index, glutenvrij, weinig vet - stormenderhand de schappen weten te veroveren. De oprichters schrijven hun succes toe aan twee factoren: het feit dat ze vanaf het begin hun merk duidelijk hebben gepositioneerd (eerst het merk, dan de productontwikkeling), en de opvallende verpakkingen (branding). Dat schrijft FoodNavigator.
Dit artikel afdrukken
De start-up The Good Bean heeft dankzij de gezondheidsvoordelen van kikkererwten - veel eiwit, veel vezel, lage glycemische index, glutenvrij, weinig vet - stormenderhand de schappen weten te veroveren. De oprichters schrijven hun succes toe aan twee factoren: het feit dat ze vanaf het begin hun merk duidelijk hebben gepositioneerd (eerst het merk, dan de productontwikkeling), en de opvallende verpakkingen (branding). Dat schrijft FoodNavigator.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Tja, een bijprodukt (sojameel) waarvan de waarde hoger is dan die van het hoofdprodukt (olie). Sojabonen worden geteeld voor de voederwaarde van het restprodukt, de olie kun je op andere manieren goedkoper produceren.
Even een kleine correctie soja bonen worden bijna niet gevoerd aan dieren.
De sojabonen worden geteeld om de olie, die wordt er uitgehaald en het rest product soja schroot wordt op gevoerd aan de dieren. Dus eerst de mens en dan de dieren, wat betreft de soja.
Punt is dat dieren gevoerd worden met voedsel (graan/bonen) waar ze niet voor gebouwd zijn. Daar worden ze ziek van. Daar bouwen ze een andere vetstructuur van op (omega 6) van op die ook voor ons ongezond kan zijn.
Voor een soort als de mens die gebouwd is om voornamelijk dieren te eten, is een sojabonendieet niet gezonder dan een grasgevoerd stuk vlees (of vet en organen).
De twee links die in de vorige post zaten, bieden inspiratie om meer dieren te gaan houden. Bijvoorbeeld op de manier van Joe Salatin met zijn op holistic management gebaseerde polyface farm.
We zitten niet te wachten op vleesvervangende eiwitten.
Guido, m.i. gaat het erom dat je met bonen etc. een prima vervanging met vlees kunt doen. Af en toe wat vlees, want dat heeft heel wat aan goede stoffen (en je lichaam slaat voor een deel het surplus op) en vaker linzen, bonen/erwten. Lekker!
Goed veevoer voor slachtdieren is uiteindelijk goed 'voer' voor mensen.
Wat bedoel jij #1 voor de gezondheid van de planeet (even afgezien waar het veevoer vandaan komt; wel een belangrijke 2e vraag trouwens)?
Ik heb geprobeerd de video's te volgen; ze zijn trouwens in andere draden besproken. Maar eerlijk gezegd, gaat het nog boven mijn pet om mijzelf daar een goed oordeel over te vormen.
Nu eet het Nederlandse vee geen soja. Nou Guido, toch wel een heel klein beetje, nl 2,2 miljoen ton. Schrijf het maar even uit in kilo's. En vraag eens aan Jack van Messel hoeveel ton grasgevoerd er in Nederland beschikbaar is in verhouding met graan/soja vlees. 5%?
En leg me asjeblief uit waarom bonen slecht zijn voor de planeet.