De West Country farmhouse cheesemakers, een groep kaasmakers uit het zuidwesten van Engeland, is een website gestart.
Op de site laten zij zien hoe het verouderingsproces van een blok cheddar in zijn werk gaat, meldt NOS Teletext. Kaasliefhebbers kunnen dit proces 24 uur per dag in de gaten houden.
Inmiddels zijn de eerste schimmelplekken al te zien.
Saai? Velen vinden van niet. De website is in 49 dagen tijd al 200.000 keer bekeken.
bron: EVMI
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
... dat herinnert me aan die tentoonstelling in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel vorig jaar waar ze een dozijn levensmiddelen op kamertemperatuur hadden laten staan, met een webcam het bederf hadden opgenomen en ze op de tenstoonstelling versneld lieten afspelen, zodat je in 10 minuten kon zien wat er normaliter in 10 dagen gebeurt.
Mijn persoonlijke favouriet : de dubbele cheeseburger. Niet te eten, maar als bederfelijke waar een kunstwerk van allure. Eerst verkleurde de kaas, toen kromp 'ie wat in, daarna kwam 'ie grijs-groenig in volle glorie terug. Fascinerend.
Moraal : een koelkast is echt geen luxe.
Moraal 2 : vooral de melkartikelen gaan heeeel snel...
(ook de kaas over de spaghetti)
Leuk om nu eens het 'echte' werk te zien - en hopelijk blijft het goedaardig. Fijne website trouwens, en ze mogen trots zijn op hun werk : de kaas (opgepikt op stations en luchthaven in London is ongelofelijk lekker.
Ik ga al een kleine week kijken.
Het is een prachtinitiatief. "Zegt het voort, zegt het voort!"