image

Wij gaan ieder jaar. En omdat wij de Drentse heideschapen steunen hebben we ons eerste bezoek aan de lammetjes van dit jaar op 1 maart .

Een korte vooruitblik: op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008, als de zomer begint, zetten honderden biologische boerderijen in het hele land hun deuren, tuinen en stallen voor u open. Een heerlijk dagje uit op het platteland in het eerste zomerweekend. Dieren aaien, genieten van het landschap, proeven van bijzondere streekproducten en volop speelplezier voor de kinderen. De Open Dagen vinden voor de 11e keer plaats. Dat betekent proeven en ervaren: een kijkje in de keuken van het boerenleven. Naar verwachting zullen ook dit jaar weer fraaie fietsroutes uitgezet worden langs de deelnemende boerderijen door de mooiste stukjes Nederland.

Zorg voor voedsel, aarde en mensen
Dit jaar is er speciale aandacht voor de zorgboerderij. De biologische boerderij is met al z'n natuurlijke rijkdom en respect voor de menselijke maat een geweldige plek voor mensen die zorg nodig hebben. Vele biologische boerderijen zijn dan ook zorgboerderijen. Biologica organiseert de elfde Open Dagen daarom in samenwerking met het Steunpunt Landbouw & Zorg. Cabaretier Vincent Bijlo zorgt op zaterdag 21 juni voor de ludieke aftrap van de elfde Open Dagen.


Info over deelnemende boerderijen
Vanaf mei kunt u de adressen van deelnemende boeren vinden op www.biologica.nl en http://www.landbouwzorg.nl/

bron: biologica
Dit artikel afdrukken