Het Voedingscentrum breidt de ‘Kies Ik Gezond?’-app uit met een ingrediëntenchecker. Daarmee kunnen consumenten die een bepaald ingrediënt willen vermijden in één oogopslag zien of een product dat ingrediënt bevat.

De ‘Kies Ik Gezond’-app is de eerste app in Nederland met een tool die de producten in supermarkten checkt, aldus het persbericht. Wel was er natuurlijk al sinds jaren de Questionmark-app waarmee je kon zien hoe duurzaam en diervriendelijk een product is.

In de app zijn honderden ingrediënten en allergenen opgenomen, zoals palmolie, noten, gluten, melk en (toegevoegde) suikers. Ben je allergisch voor noten, dan selecteer je dat allergeen in de ingrediëntenchecker. Als je een product scant, zie je meteen of er noten in zitten. “Je hoeft niet meer het hele etiket uit te pluizen,” zegt Wieke van der Vossen, projectleider van de ‘Kies Ik Gezond’-app.

De tool geeft niet aan of producten ‘sporen van’ een bepaald allergeen bevatten. Het Voedingscentrum is van plan dat in de app te verwerken als er op Europees niveau eenduidige wettelijke regels komen die bepalen wanneer een etiket dat moet vermelden.
VC - Voedingscentrum lanceert uniek hulpmiddel: de ingrediëntenchecker | Voedingscentrum
Reageer
  • Deel
Druk af