Kentucky Fried Chicken (KFC) test voor het eerst plantaardige kippennuggets en kippenvleugels. Het bedrijf gaat hiervoor in zee met Beyond Meat, het bedrijf achter de vleesloze Beyond Burger. De fabrikant van vleesvervangers ontwikkelde een dierloos alternatief voor de gefrituurde kip waar het kiprestaurant om bekend staat.

Vandaag mogen klanten bij een vestiging in de Amerikaanse stad Atlanta bij elke bestelling gratis de vegan 'fried chicken' proeven. KFC gebruikt de feedback van klanten om te bepalen of de nepkip geschikt is voor een groot publiek, schrijft Bloomberg. In de VS zijn kipvervangers bij grote ketens nog geen gemeengoed, weet het AD. In Nederland brak de Vegetarische Slager juist als eerste door met zijn kipstuckjes.

Het vooruitzicht van een mogelijk grote deal met KFC stemt beleggers blij. Het aandeel van de fabrikant van vleesvervangers ging kort na opening van de beurs in New York dan ook 5% omhoog. Twee weken geleden werd ook al bekend dat Beyond Meat ‘gehaktballen' voor Subway gaat maken.
AD - Beyond Meat maakt 'kip' voor KFC
Reageer
  • Deel
Druk af