Het keurmerk Fair Produce staat voor champignons die tegen een eerlijke vergoeding zijn geteelt. Voor het eerst is nu een certificaat ingetrokken, bij een teler die een inval door de Inspectie SZW in 2012 had verzwegen. Wil het keurmerk zijn waarde houden, kan het zich geen 'uitglijers' veroorloven, zegt stichtingsbestuurder Mac Vijn op BNR.
De sector zelf lijkt dat te onderschrijven: na toekenning van het keurmerk aan de betreffende teler werd de stichting meteen door andere telers getipt. Als de informatie over de inval bekend zou zijn geweest, was het keurmerk nooit toegekend, zegt Vijn,
De teler heeft een kort geding aangespannen en ontkent de verhulling.
Dit artikel afdrukken
De sector zelf lijkt dat te onderschrijven: na toekenning van het keurmerk aan de betreffende teler werd de stichting meteen door andere telers getipt. Als de informatie over de inval bekend zou zijn geweest, was het keurmerk nooit toegekend, zegt Vijn,
De teler heeft een kort geding aangespannen en ontkent de verhulling.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook