Ik noem maar geen merk, want dat doet er niet toe. Het gaat om de functie van het ding. Mijn snijmachine heeft eventjes op het aanrecht gestaan, maar met al die mooie messen in huis kwam ie er eigenlijk niet aan te pas. En het was wel een ruimtevreter. Erg onhandig schoon te maken bovendien. Een mes spoel je onder de kraan of veeg je met een papiertje schoon. Van dit apparaat kunnen een aantal onderdelen in de vaatwasser (die zit dan meteen halfvol door de diverse uitsteeksels). Het mes hanteer je met gevaar voor eigen leven. En als je 'm gebruikt hebt, zie je meteen waar allemaal restjes in en tussen zijn gekropen. Daar kom je niet handig meer bij. Wat een onding.

Of juist niet? Zijn er mensen die heel gelukkig zijn met hun snijmachine en niet zonder zouden willen? Die er dagelijks of wekelijks jubelend mee in de weer zijn? Wat doen jullie er dan mee en waarom is de snijmachine daar zoveel beter en makkelijker in dan gewoon een mes bijvoorbeeld? Red mijn keukendochter uit de kast - vertel hoe ik haar een zinvol tweede leven geef.

potten & pannen / Graef
Dit artikel afdrukken