Ketels aan de kade is hét culinaire festival waar het stadsverleden van Rotterdam tot leven komt.

Met het prachtige historisch Delfshaven als decor kun je als bezoeker van Ketels aan de Kade de historie letterlijk proeven. Je waant je in lang vervlogen tijden met historische taferelen in hun pittoreske context.
Het was hier dat de haringhandel floreerde, de goederen voor de markt van Delft werden aangevoerd, de jenever industrie opbloeide en waar nog tot op de dag van vandaag een stadsbrouwerij gevestigd is.

Het festival richt zich vooral op historisch eten uit de periode tussen 1400-1900 in Rotterdam. Het thema uit het Rotterdamse eetverleden dat dit jaar centraal staat, is ‘Kaf & Koren’’. De rol die graan heeft gespeeld in de Rotterdamse geschiedenis zal aan bod komen tijdens verschillende workshops. Zo kun je bijvoorbeeld zuurdesem bakken, broden bakken en de historie proeven. Kijk hier voor het programma.

Ook is er dit jaar weer veel muziek te beleven. Zo kan je genieten van de Middeleeuwse Troubadours ‘Met Zak & As’ en verder zijn er verscheidene optredens van De Wannebiezz, Pierre van Duyl, Jack Kerklaan, De Zakkendragers en het Shantykoor Vlaardingen.

Informatie
Data en tijden: zaterdag 12 augustus, 17.00 - 23.00 en zondag 13 augustus, 11.00 - 18.00
Kosten: toegang is gratis.
Locatie: Rotterdam, Aelbrechtskolk & Piet Heynsplein.

Meer informatie over Ketels aan de Kade vind je op de website.
Dit artikel afdrukken